Skönhetsvård för åldrande hy

Tiden går och det visar sig också på vår hud. Allt eftersom vi blir äldre lägger vi märke till hur vår hud förändras med rynkor och linjer som inte var där när vi var yngre. Tiden kommer att fortsätta att gå, och du kommer att åldras vare sig du vill det eller inte. Men ju äldre vi blir, desto viktigare är det att vi tar hand om vår hud.

Ett ämne som dina hudvårdsprodukter ska innehålla om du vill att de ska ha egenskapen att förebygga hudens åldrande är retinol. Ämnet innehåller mycket A-vitamin som med sina små molekyler kan penetrera huden och nå långt ner i hudens lager. När A-vitamen tas upp av huden så omvandlas den till egenskaper som är till fördel vid solskador och hudens åldrande. Andra ämnen du ska kolla efter är hyaluronsyra, PCA, inositol, squalane och vitamin C och E.

Ögon

Det är många gånger vid ögonen som de första ålderstecknen börjar att komma. Det kan vara påsar och mörka ringar under ögonen och kråkfötter vid sidan av ögonen. Det finns många produkter med anti-aging egenskaper för ögonområdet, till exempel olika cremer och gel eller serum. Ett bra ögonserum är Verso super eye serum som är ett extra effektivt ögonserum som förebygger ålderstecken och höjer kroppens produktion av kollagen som hjälper huden att hålla sig ung. Eftersom huden kring ögonen är tunnare så är det viktigt att du använder produkter som är anpassade för ögon och huden där.

Ansikte

Det viktigaste du kan göra för att förhindra att din hud åldras är att använda dig av solskydd. Solen är skyldig inte bara till åldrande, utan också solskador. Var alltid försiktig när du är ute i solen och använd någon sorts solskyddsfaktor.

När du ska tvätta ditt ansikte så kan du börja med att använda dig av en mild cleanser. Sedan kan du använda dig av en produkt som hjälper till att exfoliera din hud. När vi blir äldre så saktar påfyllnaden av nya celler ner och döda hudceller ersätts inte lika snabbt med nya. Därför är det viktigt att du hjälper till med det genom att använda en produkt med exfoilerande egenskaper. Det kan vara allt ifrån en mjuk svamp till kemiska exfolianter som innehåller AHA syror som du kan hitta i toners, serum och masker.

Avsluta alltid din hudvårdsrutin med att ge din hud fukt. Du kan antingen lägga en härlig fuktmask eller använda dig av en ansiktskräm som både ger fukt och har anti-age egenskaper.

Att använda solskydd och hålla huden fuktig är viktigt för hela kroppen och hjälper till att förhindra åldrandet.

Andra saker du kan göra för att förhindra hudens åldrande är att använda dig av en kudde av till exempel siden. På så sätt förhindrar du rynkor som uppstår när du har ansiktet pressat mot en kudde när du sover. Att dricka mycket vatten och äta en varierad kost hjälper också dig och din kropp att må bra.

Så rengör du dina sminkverktyg
Previous post
Få ett vackert dekolletage – med bröstförstoring
Next post
speculor