Skönhetsvård med Intensive Pulse Light

Skönhetsvård är viktigt om man vill få huden att hålla sig fräsch och ge den en yngre look. Det finns många typer av skönhetsvård som man kan pröva, som exempelvis lite mer avancerade behandlingar av huden i ansiktet. Alla har en unik hy och ansikten skiljer sig åt en aning. Det händer även ett och annat med huden i takt med att man blir äldre. Man kan säga att huden går igenom en rad olika faser i takt med att åren går. Men huden påverkas även av vilken livsstil man har och vilka vanor man har beträffande t.ex. kost och träning, samt eventuell rökning och konsumtion av alkohol. Med lite mer avancerade metoder vad gäller skönhetsvård och hudvård kan man ta sin hudvård till ytterligare en nivå.

Konsultera mera

Om man ska ta hjälp och få lite mer avancerad skönhetsvård så kan det vara viktigt att gå på en konsultation först, för att utröna vilka behov som din hy har.

Att inleda varje behandling av ett ansikte med en grundläggande analys är mycket viktigt för det gör att den eller de som utför behandlingen enklare kan anpassa sig efter kundens önskemål och rikta in sig på de områden av hyn som behöver extra mycket vård eller omsorg.

Med skönhetsvård kan man till exempel behandla hudens fina linjer och hudens struktur, men även saker som besvärlig acne eller blodkärl som har blivit väldigt ytliga. Även mindre ärr kan till viss del behandlas med skönhetsvård. En hudterapeut kan bedöma vad som kan behandlas efter en konsultation.

IPL

En typ av behandling som man kan prova på är IPL, Intensive Pulse Light. Det intensiva och pulserande ljuset tränger ner en liten bit under hudens yttersta lager. En behandling kan ta cirka 30 minuter och kosta mellan 1000 och 1500 kronor, och resultatet kan bli en tydlig förbättring bland annat pigment eller fläckar från för mycket exponering av solljus. Huden kan förbättras markant. Förutom solfläckar så kan även så kallade åldersfläckar korrigeras och åtgärdas med en IPL – behandling.

Om man istället har problem med artros höft eller dålig hörsel så ska man uppsöka annan typ av vård men en sak som både skönhetsvård och vanlig sjukvård har gemensamt är att man ska vara noga med att personen som utför behandlingen vet vad han eller hon sysslar med.

Fördelar med IPL

Den som är ute efter en förbättring eller föryngring av huden kan också dra nytta av en IPL – behandling. Ljuset tränger ner en bit i huden och värme utvecklas både i de yttersta hudlagren och de mellersta. När värmen blir tillräckligt hög drar ämnet kollagen, som finns naturligt i huden, ihop sig. Värmen stimulerar även nybildning av vävnad. Det låter kanske komplicerat, men det viktiga är väl i slutändan resultatet. Den som genomgår en IPL – behandling kan åtnjuta både en förbättrad balans mellan talgproduktion och fuktbevarande i huden, samt också att ansiktets porer drar ihop sig och blir mindre. Även jämnare pigment är en fördel, så väl som en hudstruktur som blir bättre och mer slät.

Organisering av skönhetsprodukter
Previous post
Överdrivna svettningar är ett problem för många
Next post
speculor