Fördelar och nackdelar med laser

Att använda laserbehandlingar har blivit oerhört populärt, då många är rädda för att lägga sig under kniven. Exempel på laserbehandlingar är:

  • IPL
  • Fraxellaser eller fractional laser.
  • Yag-laser för tatueringar
  • Ultherapy som ger ett mindre lyft åt ett rynkigt ansikte. Metoden är egentligen ingen riktigt laser, utan en ultraljudbehandling.

Laser kan även användas för permanent hårborttagning, ytliga ådernät och som medicinsk laserstrålning. Laser används också för att ta bort tatueringar och för fettsugning. Det finns numera även laseroperationer för att avlägsna åderbråck som förut lämnade efter sig stora ärr där venerna avlägsnades. Med laser blir det inga ärr, vilket är en mycket stor fördel.

Nackdelar med laser

Egentligen beror det enbart på vem som utför behandlingarna. Laser kan i värsta fall bränna huden och därför bör bara läkare eller sjuksköterskor med bred erfarenhet, använda sig av metoden. Normalt är det sjuksköterskor som utför mindre skönhetsbehandlingar och läkarna som utför laseroperationer förutom hos hudläkare.

Alternativ till laserbehandlingar är starka kemiska peelings, hudslipningar och dermarolling som består av ett instrument med små, små nålar som man rollar över huden i olika riktningar. Man kan köpa instrumentet själv och göra det hemma, men nålarna ska vara 0,5 mm, inte mer.

Skönhetsindustrins mörka baksida
Previous post
Fractional laser eller Fraxellaser
Next post
speculor