Skönhetsindustrins mörka baksida

Många skojare i branschen

Även om skönhetsbranschen har mynnat ut till en mångmiljardindustri och fler och fler söker sig till salonger och kliniker för att kunna le åt sig själva i spegeln, har detta också tyvärr en baksida.

Den ena är att många lurendrejare och inkompetenta personer drar fördel av människors svagheter och branschen, och utför ingrepp som orsakar både skada och i vissa fall död. Än så länge hr man mycket svårt att komma åt salonger som inte har läkare, eftersom man bara kan anmäla läkare till IVO, men staten försöker dock hantera skojarna och se hur man kan göra för att komma åt dem bättre.

Ger komplex

En annan nackdel är att skönhetsindustrin skapar nya människor som inte ser så ut normalt. Detta gör att unga män och kvinnor identifierar sig med rika personer som lägger ned en förmögenhet på sitt yttre. Det naturliga hamnar således i skymundan och folk får allt mer komplex för hur de egentligen ser ut. Detta kan leda till stora finansiella skulder genom att operationer kostar skjortan, dåligt självförtroende och depressioner.

Skönhetsvård för eget bruk
Previous post
Fördelar och nackdelar med laser
Next post
speculor