Skönhetsvård för eget bruk

Ända sedan människan började existera, har hon använt sig av allehanda metoder för att pryda sig själv. Idag går man till skönhetssalongen, men förr gjorde man en husmorskur. Här kommer några exempel på skönhetskurer du kan göra själv.

Gå in i skafferiet

Mat och örter är vanliga skönhetsmedel som alltid funkar. Naturen har allt vi behöver så gå ut och botanisera i trädgården eller i kylen. Ansiktsmasker med frukter, gurkor, tomater och yoghurt är rena boosterna för ett fräscht ansikte. Örtsköljningar är bra för håret. Koka en vätska på humle, nässlor eller åbrodd och du får bukt med fett, flygigt eller glanslöst hår. Öl och vinäger är också fantastiskt, liksom ägg, honung och olivolja.

Isbitar på acne kan också dämpa rodnad rejält.

En perfekt kroppsskrubb, är en kombination av oljor och socker.

Vetemjöl och talk kan vara ett bra torrschampo och tepåsar hjälper mot svullna ögon.

Trädgården har många växter som är bra både inombords och yttre. Köp en aloe vera-planta som är bra för sår och brännskador.

Gör ditt eget skönhetsmedel

Det finns mycket du kan tillverka själv. Grovkornigt salt och vatten utgör en smart saltvattenspray och grönt te blir ett ansiktsvatten. Det finns också angivelser för hur man tillverkar sin egen ansiktskräm som är fri från gifter.

Skönhetsideal runt om i världen
Previous post
Skönhetsindustrins mörka baksida
Next post
speculor