Fractional laser eller Fraxellaser

Ett alternativ till kniven om man vill bli av med överflödig hud eller hängande kinder samt hudbristningar, är fractional laser som går ned och behandlar på djupet. Det bleker kirurgiska ärr, reducerar hudbristningar och tar till viss del bort “hamsterhänget” vid kinderna. Det är också bra mot solskador och fläckar på huden. Fractional laser finns i olika styrkor men är överlag den kraftfullaste skönhetslasern. Den kostar också därefter och det är inte ovanligt att man får betala minst 4000 per gång för ett litet område. Därför kan behandlingar som kräver större ytor, gå på en rejäl hacka. Fraxellaser eller fractional laser är en metod som bygger på att skicka ut flera tusen mikroskopiska laserstrålar ned i hudlagret och sedan ser huden till att förnya sig själv. Det blir således en slags mikroskada på huden som gör att nytt kollagen bildas. Kollagenet är elasticiteten i huden.

Kurer med fractional laser

Ofta behöver man göra minst tre behandlingar innan resultatet visas upp och efter det vänta ytterligare sex månader, eftersom huden förnyar sig långsamt.

Idag finns dock en mycket kraftfull laser som heter Fraxel Repair som endast kräver en behandling. Prisnivån för hela ansiktet kostar 28000 kr. 2 dygns sjukskrivning behövs.

Fördelar och nackdelar med laser
Previous post
Hudterapeuter vs läkare
Next post
speculor