Massage mot ålderstecken

Det finns många anledningar till varför massage är bra för att motverka åldrande. Dels är det ett effektivt sätt att få igång blodcirkulationen, så att friskt syre kan tillsättas i det berörda området och får huden att se friskare och yngre ut, men det motverkar även att rynkor bildas på andra sätt.

Motverka ålderstecken med hjälp av massage

Massage är en mycket gammal metod för att främja hälsa på olika sätt. Vanligast är nog ryggmassage, men ansiktet mår också bra av att få massage. I ansiktet finns det massor av muskler som vi använder 24/7, allt ifrån att skratta till att omedvetet sitta och spänna ögonbrynen framför datorn. Kombinationen av att ständigt använda vissa muskler upprepade gånger, samt förlora kollagen och fett i huden, gör att rynkor bildas.

En annan orsak till att rynkor bildas är att bindväven mellan musklerna och huden fastnar. Bindväven ska glida lätt mellan huden och musklerna och inte fastna emellan två spända muskler. Det kan nämligen resultera i en djup och envis rynka mellan ögonbrynen eller kråkfötter vid ögonen. Med hjälp av bindvävsmassage kan man lösa upp bindväven så att den blir funktionell igen och då försvinner även rynkorna. Man kan med fördel massera huvudbotten också, eftersom musklerna i huvudbotten är kopplade till musklerna i ansiktet. Genom att lösa upp musklerna i huvudet får man därmed ett mer avslappnat ansikte. Har man tunt hår kan man ta hjälp av Nordic hair för att återställa förlusten av hår och se ännu yngre ut.

Det finns många olika typer av rynkor och djupa rynkor har oftast inget med huden att göra utan beror på musklerna under huden. Det är nämligen musklerna som formar huden, vilket vi tolkar som en rynka. Men ytliga rynkor som drabbar huden kan bero på alltifrån torrhet till kollagenbrist.

Forma ansiktet med massage

Rätt sorts massage kan göra underverk för ansiktet. Även om man inte börjar märka av ålderstecken i ansiktet kan man ändå få fördelar av ansiktsmassage. Lymfa har en tendens att ansamlas i ansiktets nedre del och vid halsen. Med hjälp av lymfmassage kan man rensa ut lymfa och göra ett runt ansikte smalare och mer definierat. Dock är det något man måste göra regelbundet eftersom ny lymfa ständigt bildas och kan med tiden bilda säckar med lymfa som tynger ner ansiktet. Genom att motverka “hamstereffekten” regelbundet blir inte lymfa sittande på samma ställe särskilt länge och man undviker därmed att permanenta säckar bildas i huden.

Hitta din signaturdoft i parfymdjungeln
Previous post
Top 5 hudvårdsmärken
Next post
speculor