Så populärt är skönhetsbehandlingar

Viljan att vara vacker har ingen ålder, ingen nationalitet och inget kön. Alla vill vi se så bra ut som möjligt och allt eftersom tekniken går framåt och efterfrågan blir högre och högre, blir det lättare att förändra sin kropp helt och hållet. Idag omsätter skönhetsindustrin miljarder och åter miljarder kronor.

De vanligaste ansiktsbehandlingarna

För ansiktet, är det vanligaste att fylla ut sina rynkor eller läppar med fillers, s.k. botoxinjektioner. De vanligaste och säkraste kommer från märken som Restylane, Juvederm eller Teosyal. Botox kan också hjälpa mot svettningar, inkontinens, skelning och migrän.

Kemiska peelings hjälper till att fräscha upp hyn i ansiktet eller på händer efter solskador, fina rynkor, acneärr och glåmig ton. Laserbehandlingar som IPL är andra behandlingar som kombineras med dessa peelings.

Vanliga kroppsbehandlingar och operationer

Cellulitbehandlingar är en mycket vanlig behandling som stramar upp. Idag finns det ett antal som carboxy therapy, LPG och Vela Smooth. För att få bukt med slapp hud och bristningar, är fractional laser och carboxy therapy de nyaste begreppen på marknaden. Dock är kombinationen av träning och rätt kost nummer ett och bidrar till ett betydligt bättre slutresultat av behandlingen.

När det gäller operationer, hamnar bröstoperationer och fettsugning allra högst upp. Man vet inte riktigt hur många kvinnor i världen som lägger in implantat i brösten, men antalet är stort. Helst ska man välja exempelvis Mentor, Allergan eller Natrelle som implantat-märke. Undvik nya och okända märken!

Fettsugningen har också kommit med revolutionerande ny teknik som exempelvis Body Jet-metoden som gör att återhämtningen går snabbare och fler fettceller överlever. Denna metod används ofta som fettransplantation för folk som vill göra en brazilian butt lift som Kim Kardashian eller förstora brösten naturligt. Man tar då fettceller från ett ställe och för över dem till ett annat. Inga ärr och kortare återhämtningstid.

Manlig skönhetsvård

Även männen börjar inse vikten av skönhet och det är inte längre någon skam för män att gå på salong. De vaxar sig, opererar sig och trimmar skägg och ögonbryn. Vanliga skönhetsoperationer för män är gynekomasti, penisförstoring och abdominal etching.

Många män använder idag även botox och förstorar läppar precis som kvinnor och det blir allt vanligare med manliga stamkunder på kliniker och skönhetssalonger. Det finns också manliga krämer och kroppsprodukter som är gjorda just för män. Deras hud skiljer sig åt från kvinnors och behöver andra ämnen och kombinationer.

Hudterapeuter vs läkare
Previous post
Skönhetsvård från alla tidsepoker
Next post
speculor