Sminkmisstag som får dig att se äldre ut!

Det finns många orsaker till att man väljer att sminka sig. Det kan t.ex. handla om att man tycker att smink är roligt, att man kan förvandla sig, förbättra sitt utseende eller kanske sminka sig för att se yngre ut. Just det sistnämnda är något som är en avgörande faktor för många som väljer att använda smink. Man vill helt enkelt se fräsch ut, utan tråkig och glåmig hy och med ögonfransar som sträcker sig till molnen. Visst kan man lyckas uppnå ett yngre utseende med hjälp av smink. Sanningen är att det faktiskt är mycket enkelt. Tyvärr kan små misstag göra så att din look istället får dig att åldras, vilket naturligtvis är något som man inte vill uppleva.

Vanligaste misstagen

1. Puder runt ögonen – Ett mycket vanligt misstag är att man använder alldeles för mycket puder runt ögonen. Huden runt ögonen är väldigt tunn och behöver sällan puder för att hålla sig matt. Genom att bygga på med concealer, foundation och puder gör du rynkor mer framträdande och huden torrare. Satsa istället på en bra primer.

2. Du skippar mascaran – Är det någon produkt som du ska använda och ta dig tid för är det mascaran. Utan mascara kommer dina ögon att se mindre ut, vilket ger ett äldre utseende till vem som helst.

3. Mascara på underfransarna – För vissa är mascara på underfransarna ett måste, men har du testat att skippa underraden för att låta de övre fransarna öppna upp ögonen? Genom att bara använda mascara på de övre fransarna ser dina ögon piggare och större ut.

4. För mycket smink – Less is more heter det ju, och detta stämmer verkligen in när det kommer till smink. Har du inte lyckades anamma sminkmetoden som går ut på att lägga lager på lager, men samtidigt få den mest naturliga sminklooken, bör du inte gräva djupt i sminkväskan. Ju mer smink du applicerar, desto äldre kommer du att se ut. Var även försiktig med hur hårt du tar i när du använder de olika produkterna.

5. Strunt i primer! – Nej, du bör faktiskt inte strunta i att ha en bra primer om du vill att sminket ska hålla, och se ung och fräsch ut hela dagen. En primer appliceras på osminkat ansikte och ger huden en jämnare finish. Detta kommer i sin tur göra så att kråksparkar och fina rynkor blir mindre framträdande, och får ditt smink att hålla dagen ut, även på fest!

Tatuera in smink – yes eller ett big nono?
Previous post
Snabba sminktips
Next post
speculor