Snabba sminktips

Ibland kan det vara så att man har fått en oväntad inbjudan till ett party eller att man behöver fräscha upp sminket efter jobbet innan man ska gå ut på galej. Då kan det bara bra att ha några bra tips i skjortärmen och ta till för att piffa till sig i sista sekunden.

Visserligen går det alltid hitta bra tips på nätet och då man söker precis som om man skulle leta efter en tandläkare i Stockholm för att matcha sminket med kritvita och jämna tänder eller behöver annan viktig information online som kanske rör fysiken. Men vill man se piggare ut och se till att sminket kommer klara av en hel dag eller många timmars festande, går det att ta del av några goda råd och tips här. Allt för att man ska lyfta sin look bara på några få sekunder.

Sminktips

Här kommer några sminktips som gör vem som helst snygg på minsta möjliga tid!

Concealer

Ett bra sätt för att se piggare och mer vaken ut och framhäva sina ögonbryn, är att applicera concealer över och under ögonbrynen. Detta knep gäller också för läpparna för att framhäva formen på läpparna och sitt leende, genom att ta lite concealer precis intill munnen.

Ögonbrynen

Ett tips för att ge ett uttryck som är mer fixat är att man fyller ögonbrynen med en pensel som är snedskuren, för att sedan skugga. Visserligen går det att använda sig av en penna, men en pensel ger en mer naturlig look. Det är ju så att brynen ramar in hela ansiktet och därför bör man markera dessa.

Mörkar ringar

Ibland kan det vara så att man har fått mörka ringar under ögonen efter en natt med lite sömn eller något liknade. För att dölja det mörka bör man se området under ögat som en triangel. Vilket gör att man slipper de skarpa kanterna, samtidigt som resultatet blir mer naturligt, istället för att bara lägga fokus på de mörka ringarna.

Konturer

Detta sminktips är det som kommer förmodligen göra den största skillnaden i ansiktet, om man använder sig av den rätta tekniken. Det är att skapa konturer i sitt ansikte med hjälp av puder eller liknande. Knepet är ett väldigt beprövat och går att använda för alla tillfällen.

Plutet

För att framhäva plutet på läpparna kan man använda sig av en läppenna som har samma nyans som läppstiftet som ska användas. Rita ett kryss som är placerat i mitten på överläppen, för att sedan markera konturen av läpparna med läppennan och därefter fyll i med läppstift.

Volym

För att få en bättre volym på ögonfransarna kan man ta mascara på fransarna och sedan applicera löst puder med hjälp av en stor sminkborste. Därefter tar man ytterligare ett lager med mascara på ögonfransarna.

Sminkmisstag som får dig att se äldre ut!
Previous post
Den perfekta basen
Next post
speculor