Tatuera in smink – yes eller ett big nono?

Att stå och måla ögonbrynen varje dag på grund att de är obefintliga eller alltför ljusa, eller fylla i konturer runt läpparna med läppenna stup i kvarten så fort man druckit en kopp kaffe, kan många tycka vara minst sagt irriterande. En åtgärd på det problemet är att tatuera in konturerna på en skönhetsklinik så att sminket aldrig rinner bort när regnet strilar ned eller läppkonturerna bibehålls hur mycket du än har ätit eller druckit. En kosmetisk tatuering kan faktiskt också vara ett alternativ för funktionshindrade som inte klarar av att sminka sig själva men som ändå vill se snygga och presentabla ut i vardagen. Det är också ett sätt att dölja ärr.

Att tatuera in smink måste man göra på en bra salong och sedan är det fritt fram att fortsätta köpa kompletterande sminkprodukter genom att utnyttja eleven rabattkod. Att tatuera in bryn och konturer innebär att sminkningen förenklas, men inte att den inte behövs alls. Så fortsätt gärna att leka runt med färger och smink trots ditt “nya” ansikte.

Gör ditt smink permanent

Många som hör ordet tatueringar, tänker kanske onekligen på fyllda armar av olika bilder och ryggar tillbaka vid blotta tanken på ordet. Men att tatuera in smink är något helt annat. Dock gäller det att gå till ett riktigt proffs så att det inte ser ut som om din treårige son eller dotter har lekt runt med en tuschpenna när du sov.

Att tatuera in smink håller inte lika länge som en vanlig tatuering. 3-5 år brukar vara standard men det beror också på hur mycket sol du utsätter ditt ansikte för, då tatueringar av alla slag bleks. Det beror på att färgen i den här typen av tatuering inte går lika långt ner på djupet och att färgens hårdhet inte upplevs som lika stark.

Så går det till

Att tatuera in konturer måste göras med rätt teknik och finess samt rätt verktyg. Det gäller exempelvis att utgå från personens benstruktur och egna hudton samt färger för att resultatet ska se snyggt ut. Ögonbryn får inte tatueras som om man bara ritade ditt ett streck, utan ska helst ritas dit som tunna hårstrån som följer resten av ögonbrynet. Detta kallas för 3D-tekniken. Ska man tatuera dit en permanent eyeliner och läppkonturer måste man vara extra noga så att resultatet inte blir skräckinjagande. Gör man läppkonturer måste den slutliga konturen skuggas in för att se bra och naturlig ut. Alltför skarpa linjer ser avskyvärt fult ut och man borde kräva pengarna tillbaka om det är det resultat behandlaren uppnår.

Tatueraren använder ett pennliknande verktyg där han eller hon målar i färgen. Priset brukar variera men brukar som högst ligga runt 2500 kronor. Dock finns det många rabattkoder att hämta online som drar ned priset.

Överdrivna svettningar är ett problem för många
Previous post
Sminkmisstag som får dig att se äldre ut!
Next post
speculor